Blogroll

"

četvrtak, 3. ožujka 2016.

Prirodno rješenje za suvišne kilograme

113a2-dinja






VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme






Jedna dinja srednje veličine sadrži 275 kalorija. Prema tome biste bez straha za doručak mogli pojesti čak 2 cijele dinje.

U poređenju s lubenicom, dinja sadrži nešto više kalorija. Ako ćete pojesti dinju, kalorijska vrijednost će biti kao da ste pojeli 2 kuhana jaja i 2 tosta od cijelih žitarica. Ali, dinja će vam pružiti čak 3 grama više vlakana, a 10 manje grama masti.


  U tih 275 kalorija ćete zadovoljiti čak 34% dnevne potrebe tijela za omega 3 masnim kiselinama. Dinja sadrži i proteine, oko 7 grama, što je jednako jednom jajetu, ali ćete s dinjom biti u prednosti jer nećete unositi holesterol.

Takođe, unjećete čak dvostruko više od preporučene dnevne doze vitamina A. Zadovoljićete dnevnu potrebu za vitaminom C. Odličan je izvor bakra, magnezijuma, kalijuma, vitamina K, cinka i vitamina B grupe.

Ubrzava rad probave

Dinja će se razgraditi u periodu od 15 do 30 minuta. Kako biste dodatno ubrzali rad probavnog sistema i sprječili nastanak zatvora, dinju jedite na prazan želudac, zajedno s nekim drugim voćem koje se sporije razgrađuje.

Odličan izbor su orašasti plodovi, kojima treba oko 4 sata da se razgrade. Možda ćete pomisliti da vas dinja nadima i uzrokuje nastanak gasova, ali to se događa samo ako je jedete s pogrešnim namirnicama.


  Probajte jesti dinju na prazan želudac, bez ičega, kako biste ustanovili odgovara li vašem probavnom sistemu ili ne,

izvor:kucnilekar.com

0 komentari