Blogroll

"

četvrtak, 3. ožujka 2016.

Kora od banane – kako je možete iskoristiti?

kora od banane






VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme



 




Vjerojatno mnogi od vas već znaju da je kora od banane može biti od velike pomoći u vašem domu. Ovo su neke od njenih najvažnijih koristi u kućanstvu:
kora od banane

Izbjeljivanje zuba
Banana kora može biti vrlo učinkovia u izbjeljivanju zuba. Jednostavno trljati zube sa korom od banane nekoliko minuta dnevno, a vi ćete primijetiti znatnu razliku u roku od nekoliko tjedana.

Psorijaza
U samo nekoliko dana, kora od banane može izliječiti psorijazu. Utrljajte koru od banane na zahvaćena područja jednom ili dva puta na dan. Također će to smanjiti svrbež kože.

Glavobolja
Zbog velikog udijela kalija, može vam pomoći liječiti uzrok boli. Uzmite koru od banane i držite je na čelu ili na poleđini vrata.

Akne
Utrljajte koru banane na zahvaćena područja svake večeri prije odlaska na spavanje, kako bi se smanjila upala, iritacije i spriječilo pojavljivanje novih akni.



Bradavice
Banana kora također može vam pomoći eliminirati bradavice. Možete se staviti komad kore na bradavicu i osigurajte sa zavojem, ili možete trljati unutarnju stranu kore na zahvaćeno područije.

Modrice
Kora od banane može ubrzati proces ozdravljenja modrica, zbog svojih snažnih regenerativna svojstva.

Prirodno sredstvo za poliranje
Kora od banane može biti vrlo korisna u vašem dom. Može pomoći da se vrati sjaja vašem namještaj, posuđe, za poliranje cipela i čak možete ih koristiti za očistiti prašinu i prljavštinu sa lišća vaših biljaka.

Ugrizi insekata
Kako bi se smiriti kožu i smanjili svrbež, trebali bi utrljati koru od banane na mjesto gdje vas je ugrizao insekt


  Osip i svrbež
Kora od banane je nevjerojatna u olakšavanja osip i svrbež. Jednostavno trljati koru od banane na zahvaćena područja dva puta dnevno dok ne nestane.

izvor:zenstvena.com

0 komentari