Blogroll

"

subota, 20. veljače 2016.

Prirodni lijek za ciscenje jetre i bubrega

rsz_fotorcreated_5







VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme.




 





Ovo je recept koji liječi čitavo tijelo: čisti krvne sudove, liječi srce, jača imuni sistem, pročišćava jetru, bubrege i ostale sisteme za izlučivanje, ali i digestivni sistem od patogene mikroflore.

On pomaže kod poboljšanja moždanih funkcija i pamćenja, štiti od infarkta, pomaže kod zapaljenja zglobova, ali je i odličan lek protiv nekih tipova raka. Takođe reguliše i tjelesnu težinu.

Sastojci:

• 400 grama proklijalih žitarica (pšenice)
• 15 limuna (organskih)
• 12 čenova bijelog luka
• 1 kg meda
• 400 grama oraha

Priprema:

Da biste pripremili proklijalu pšenicu, stavite oko 400 g pšenice u prokuvanu staklenu teglu, sipajte vode i ostavite preko noći. Nakon 10-12 sati, prospite vodu kroz čistu krpu/gazu i malo isperite pšenicu.

Ostavite osušenu pšenicu u tegli još 24 sata i dobićete proklijalu pšenicu.

Sastojci:

• 400 grama proklijalih žitarica (pšenice)
• 15 limuna (organskih)
• 12 čenova bijelog luka
• 1 kg meda
• 400 grama oraha

Priprema:

Da biste pripremili proklijalu pšenicu, stavite oko 400 g pšenice u prokuvanu staklenu teglu, sipajte vode i ostavite preko noći. Nakon 10-12 sati, prospite vodu kroz čistu krpu/gazu i malo isperite pšenicu.

Ostavite osušenu pšenicu u tegli još 24 sata i dobićete proklijalu pšenicu.
Sameljite zajedno proklijalu pšenicu, orahe i očišćene glavice bijelog luka. Sameljite 5 limunova s korom i pomješajte sve u emajliranoj posudi. Uzmite samo sok od preostalih limunova i pomešajte sa ostatkom dok ne dobijete homogenu mješavinu. Dodajte meda i pomješajte dugačkom drvenom kašikom, a zatim prespite u tegle, koje treba držati u frižideru. Nakon 3 dana, mješavina je spremna.
Upotreba:

Uzimajte 1-2 kašike mešavine 30 minuta pre doručka, prije ručka, prije večere i prije spavanja.

 
Za liječenje raka uzimajte mješavinu svaka dva sata!



Recept garantuje zdrav i dug život, čuva svježinu tijela, mladost i energiju, pošto sadrži sve neophodne vitamine, mineralne soli, bioaktivne supstance, proteine, ugljene hidrate i povrćne masti. Poboljšava funkciju svih unutrašnjih organa i žlijezda.

izvor:zdravljeiz prirode.com

0 komentari